Clubinfo

 

Het Fotografencollectief De Pajot is een feitelijke vereniging, opgericht op 24 november 2009 door enkele enthousiaste en doorwinterde vrijetijdsfotografen. In hun beginselverklaring tekenden zij op : “… de vereniging heeft tot doel, de beoefening en promotie van de fotografie door respect voor ieders fotografische expressie en onderlinge positieve stimulering …”.

 

Clubvergaderingen

De clubvergaderingen gaan door in de Feestzaal Sint Martens Lennik, (Schapenstraat 42, Lennik) elke eerste en derde maandag van de maand vanaf 20:00 uur.

Tijdens de clubvergaderingen gaat de meeste aandacht naar de fotografische werken van de leden. Dit kunnen zowel afgedrukte foto’s als digitaal geprojecteerde beelden zijn, hetzij in kleur, hetzij monochroom. Elk werk wordt in alle openheid en kameraadschap besproken, waarbij ieders mening telt, niet in het minst deze van de auteur. Vaak worden praktische suggesties gedaan om het werk te verbeteren.

 

Onderwerpen

Elke vergadering wordt er ook tijd besteed aan een technisch onderwerp. De ene keer komt beeldbewerking aan bod, de andere keer een fotografisch onderwerp op verzoek. Inzake digitale beeldbewerking wordt Photoshop behandeld, gewoon omdat dit de algemeen aanvaarde standaard is.

Inzake fotografische onderwerpen werden reeds behandeld : basisbeginselen van de fotografie, kennis van het eigen fototoestel door optimaal gebruik van de instellingen, gebruik van de digitale grijskaart in de studio, introductie tot kleurbeheer en calibratie van een beeldscherm, keuzecriteria bij aankoop van een nieuw beeldscherm, portretfotografie in de studio, architectuurfotografie, belichtingstechnieken, flitsfotografie met de opsteekflitser, …

 

 Meer info…

Wie graag eens vrijblijvend een clubvergadering bijwoont, of nog meer info wil over het fotografencollectief, stuurt een mailtje naar François of Roland.